Ana sayfa Instagram Instagram’a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor!

Instagram’a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor!

156
Instagram'a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği GeliyorInstagram'a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor

Facebook’un bünyesinde yer alan sosyal fotoğraf ve video paylaşım ağı olan Instagram’ın e-ticaret konusunda uygulamasını her geçen gün geliştiriyor. Son gelen dedikodulara göre Instagram, uygulamaya alışveriş sepeti eklemeyi hazırlandığı öne sürüldü.

Instagram, şu an amacıyla bir sosyal medya programı olarak anılıyor olabilir. Ancak yakın ileride bir e-ticaret programı olarak anılması çok da sürpriz olmayacaktır. Zira Facebook’un sahibi bulunduğu şirket, e-ticaret konusundaki becerilerini ve özelliklerini her geride bıraktığımız gün biraz daha artırmaya devam ediyor.

Yeni meydana çıkan verilere göre Instagram, biri sosyal medya, ikisi e-ticaret ile ilgili üç yeni özellik test ediyor. Şimdilik geliştirme ismimında olan ve beta kullanıcıları dahil Instagram kullanıcılarına sunulmayan özellikler, Instagram’da başka kullanıcılar ve işletmeler ile etkileşimimizi geliştirmeyi amaçlıyor.

Instagram'a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor

Geliştirilen ilk özellik, Instagram Keşfet’teki Alışveriş kategorisine geliyor. Artık ekranın altında Shops ve Saved (Mağazalar ve Kaydedilenler) isminde iki yeni buton göreceksiniz. Shop yani Mağazalar butonu, Instagram’da belli bir kategorideki mağazaları görmenize; Saved yani Kaydedilenler butonu ise kaydettiğiniz ürünleri görmenizi sağlayacak.

Instagram'a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor

Instagram doğrulusunda test edilen bir başka özellik ise Alışveriş Sepeti. Yukarıda da bildirdiğimiz gibi Instagram, bir e-ticaret programı olma yolunda ismim ismim ilerliyor. Artık Instagram’da beğendiğiniz ürünleri sadece kaydetmeyip, direkt olarak alış veriş sepetine atabileceksiniz. Bu ürünleri istediğiniz vakit satın alabilirsiniz.

Instagram'a Çok Yakında Alışveriş Sepeti Özelliği Geliyor

Instagram doğrulusunda test edilen son özellik ise program içi bildirimler. Instagram’da takip ettiğiniz biri canlı yayına başladığında program içersinde esasen bir bildirim alıyorsunuz. Ancak bundan sonra biri fotoğrafınıza yorum dahi yapsa bunu Instagram içi bildirim olarak görebileceksiniz. Böylece Instagram’da dolaşırken bildirim ekranına gitmeniz gerekmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here