Ana sayfa Instagram Instagram, Güncelleme Sonrasında Dil Ayarları Bozuldu (Çözümü)

Instagram, Güncelleme Sonrasında Dil Ayarları Bozuldu (Çözümü)

183
Instagram, Güncelleme Sonrasında Dil Ayarları Bozuldu (Çözümü)

Dün Instagram uygulamasını güncelleyen tüm kullanıcıların dil ayarları değişti. Dil ayarlarının Türkçe’den İngilizce’ye dönüşmesi kullanıcıları baya bir zor durumda bıraktı.

Instagram, sosyal medya devi Facebook’un yapısında tespit edilen bir uygulama. Dün gece güncelleme alan uygulamaya yeni özellikler eklendi.

Güncelleme ile beraber birtakım telefonlardaki dil alternatifi de standart ayar olan İngilizceye döndü. Bu durum, İngilizce olarak programlamayı kullanamayan şahıslar amacıyla kuşkusuz birtakım problemlere namacıyla oldu.

Klavyesiz.com editörü olarak, “Instagram’ı Türkçe’ye nasıl çeviririm?”sorusuna yanıt veriyoruz.

iPhone iOS Instagram dil ayarları, iPhone ya da iPad cihazlarda dil ayarlarını değiştirmek amacıyla ayarlar (settings) seksiyonuna giriş yapıp, dil (language) alternatifinden dilediğiniz dili seçmeniz yeterli. Fakat iPhone telefonlarda şu an dil değiştirme yapılamıyor. Bu bozukluğun sebebiyle alakalı bir açıklama ise gelmedi.

Android telefonlarda ise altta en sağ köşedeki profil resmine tıklamak gerekiyor. Daha sonra da sağ üstte yer alan üç çizgiye tıklayarak açılan menüde ayarlar (settings/options) üzerinden dil (language) sekmesini seçin. Çıkan listeden dilediğiniz dili seçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here