Ana sayfa Mobil iPhone SE 2020’nin özellikleri ve Türkiye fiyatı

iPhone SE 2020’nin özellikleri ve Türkiye fiyatı

390

Teknoloji dünyasının devlerinden Apple, yeni nesil akıllı cep telefonunun lansmanını yaptı. iPhone SE 2020, dolu dolu özellikleri ile takipçilerinin karşısına çıktı.

Yeni amiral gemisinin değişen ve geliştirilen birçok özelliğini bulunması, yeni nesil cep telefonu arayışında olanlar için sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Peki, iPhone SE’nin özellikleri neler, Türkiye satış fiyatı ne kadar?

 

iPhone SE 2020Akıllı cep telefonlarında en bilindik isimlerden olan iPhone, her sezon yaptığı yenilikleri ile takipçilerinin ilgisini üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni sezonda da yine yeni bir atılım yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2020 SE modelinin lansmanını yaptı. 4.7 inç Retina HD ekran özelliğine sahip olan iPhone SE 2020, Touch ID özelliği ile telefona farklı bir boyut kazandırmış.

iPhone SE Ekran Özellikleri

Akıllı cep telefonlarında yenilenen özelikleri incelediğimizde, genellikle kullanıcıların beklentilerinin en çok ekran özelliğinden yana olduklarını görebiliyoruz. Aynı durum, dev üretici Apple’ın yeni nesil cep telefonu için de söz konusu. “Retina HD” ekranı ile hayli dikkat çekici bir tasarıma ev sahipliği yapan iPhone SE, 326 ppi piksel yoğunluğu ile cep telefonuna yeni bir imaj kazandırmış. Yeni amiral gemisinin dikkat çekici birçok özelliği bulunurken A13 Bionic’ten güç aalan iPhone SE’nin arka tarafında tek kameranın bulunması ise telefona farklı bir deneyim katıyor.

iPhone SE 2020

Son dönemlerde akıllı cep telefonlarının arka kameralarında daha çok, çoklu kamera sistemi tercih edilirken iPhone SE, bu ezberi bozarak tek kamera özelliği ile dikkat çekici bir tasarıma büründürülmüş. 12 Megapiksel çözünürlüğe, f/1.8 diyaframa sahip olan arka kamerası, son derece şık bir görünümün oluşmasına ön ayak olmuş.

Arkada tek kameranın olması, şirket tarafından açıklama yapılmasından öncesine kadar çoğu kişi tarafından “eksik özellik” olarak kabul ediliyordu. Ancak lansmanın yapılmasında şirket yetkililerinin yaptığı açıklama, iPhone takipçilerinin yüreğine su serpti adeta. Şirketin arkadaki tek kamera ile ilgili olarak 6 bileşenli bu lens ile 5 kata kadar dijital yakınlaştırma yapılabilirken, gece çekimleri için True Tone LED flaş desteği sunuluyor açıklaması yaptı. Bu da tek kameranın kendi başına neler yapabileceğini en iyi şekilde ifade eden bir açıklama oldu.

iPhone SE 2020

iPhone SE Depolama özelliği

Cep telefonu kullanıcıların son dönemlerde yeni nesil akıllı telefonların daha çok kendinden söz ettirmesi ile birlikte, telefonların iletişim aracı olarak kullanılmasından öte bir boyut kazandığı bir gerçektir. Verilerin saklanması özellikle bir kullanıcı açısından önemlidir. Bu konuda da yeniliklere kapı arılayan Apple, yeni amiral gemisi iPhone 2020 SE için 64 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı seçenek sunmuş. Bu da kişinin kendi tercihine göre seçenekler arasından tercih yapmasını kolaylaştırıyor.

iPhone SE Donanım özellikleri

Yenilenen tasarımı ile bir hayli dikkat çekici bir hale getirilen iPhone SE modeli, toza ve suya dayanıklı (IP67)tasarımı ile dikkat çekiciliğini daha da arttırıyor. ABD’de 399 dolar fiyattan satışa sunulan cep telefonu, Türkiye’ye henüz ayak basmamış olsa da fiyat aralıkları lansman sonrasında netlik kazandı.

iPhone SE 2020

iPhone SE Türkiye fiyatı ne kadar?

iPhone kullanıcısının çok fazla olduğu ülkelerden birinde olmamız, haliyle yeni amiral gemisinin fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili çok fazlasıyla sorunun sorulmasını beraberinde getiriyor. Siyah, Beyaz ve Product Redolmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile sunulan iPhone SE’nin Türkiye fiyatı ise şöyle;

  • 64 GB dahili depolama barındıran model: 5.299 TL
  • 128 GB dahili depolama barındıran model: 5.749 TL
  • 256 GB dahili depolama barındıran model: 6.599 TL

Yeni bir deneyime hazır olun!

Cep telefonu dünyasının en büyük isimlerinden biri olan ve tasarımları ile kullanıcılarının dikkatini üzerine çekmeyi her alanda başaran Apple’ın yeni nesil amiral gemisi ile tanışmaya çok az bir zaman kaldı. Yeni bir cep telefonu satın almayı düşünenler ya da cep telefonunu yenilemek isteyenler, yapılan kampanyaları takip ederek hem ekonomik açıdan daha rahat edebilirler hem de istedikleri özelliklere sahip yeni bir cep telefonunu daha kolay şekilde satın alabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here