Ana sayfa YouTube YouTuber Enes Batur’a 3 Ayrı Soruşturma Açıldı

YouTuber Enes Batur’a 3 Ayrı Soruşturma Açıldı

661
YouTuber Enes Batur'a 3 Ayrı Soruşturma Açıldı

YouTube‘da 8.8 milyon abonesi ile ülkemizin en çok bireysel aboneye sahip Enes Batur Süngürtekin hakkında 3 ayrı şuçtan soruşturma açıldı.

YouTube’da çektiği videolar ile gerektiğince büyük bir takipçi ve hayran kitlesine sahip olan Enes Batur Sungurtekin ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı , “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “sesli yazılı ya da görünümlü bir ileti ile hakaret” suçlarından tahkîkat başlattı.

YouTube’da 8.8 milyon abonesiyle en çok bireysel aboneye sahip Türk YouTube kullanıcısı Enes Batur Sungurtekin ile ilgili 3 ayrı suçtan tahkîkat başlatıldı.

YouTuber Enes Batur'a 3 Ayrı Soruşturma Açıldı

20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde tespit edilen fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren reaksiyon çekmişti. Videonun yayınlanmasının sonrasında izleyiciler CİMER’den Enes Batur Sungurtekin hakkkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularını öneme alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin ile ilgili ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “sesli yazılı ya da görünümlü bir ileti ile hakaret’ suçlarından tahkîkat başlattı.

Fenomen Enes Batur’un ikamet adresinin Antalya’da olması ve şikayetlerin Türkiye çapında yapılması nedeniyle tahkîkat yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok çok reaksiyon alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka hedefli olduğunu söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here