Ana sayfa YouTube YouTube, Videolarda Çok Önemli Değişiklik Adımları Attı

YouTube, Videolarda Çok Önemli Değişiklik Adımları Attı

140
YouTube, Videolarda Çok Önemli Değişiklik Adımları Attı

Günümüzün yarısını içinde geçirdiğimiz en büyük sosyal video ağı YouTube, tehlikeli şakaları yasaklayacağını belirtti.

Hatırlayacağınız üzere, tanınmış video paylaşım platformu geçen zamanlarda yapmış bulunduğu planlama ile birlikte, bundan sonra tehlikeli şakaları yasaklayacağını belirmişti.

Şirket doğrulusunda oluşturulan açıklama ile birlikte, ciddi tehlike ya da ölüm riski taşıyan, çocukların ciddi duygusal sorun yaşamlarına niçin olan” şakaların tamamiyle yasaklanacağını bilhassa vurgulamıştı.

Yeni planlama ile birlikte, söz hususu yeni kurallara uymayan kullanıcıların videoları sorgusuz sualsiz kaldıracağı da bilhassa belirtilmişti.

YouTube, Videolarda Çok Önemli Değişiklik Adımları Attı

Şimdi ise tanınmış video paylaşım platformu, komplo kuramı videolarını önermeyi durduracağını açıkladı. Bildiğiniz üzere, YouTube üstünde binlerce mevzuya ait olan sayısızca komplo kuramı bulunuyor.

Söz hususu bu komplo teorilerini araştıran yetkiler, normal aramada bir aramada bile tanınmış video platformunun algoritması yüzünden bazı durumlarda kullanıcıların alakasız ve bir o kadar sıra dışı iddiaların yer aldığı komplo videolarına yönlendirdiği gözlemlediler.

Hatta bu videoların Kids platformu üstünden de önerildiğini gözlemleyen şirket, almış aldığı karar doğrultusunda, bu tarz videoların bundan sonra önerilmeyeceğini belirtti.

Böylece kullanıcıların daha sıhhatli bir sosyal medya tecrübesi yaşatmayı amaçlayan tanınmış video ağı, mühim karara imza atmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here