Ana sayfa Fortnite Ünlü TV Oyuncusu Fortnite’a “Dansımı Çaldın!” Davası Açıldı

Ünlü TV Oyuncusu Fortnite’a “Dansımı Çaldın!” Davası Açıldı

256
Ünlü TV Oyuncusu Fortnite'a

Geçtiğimiz hafta size haberini duyurduğumuz ABD’li rapçi 2 Milly’nin Fortnite‘ın dansını kopyalamasıyla dava açmıştı. Şimdi de ünlü bir TV oyuncusundan dava açıldı.

Battle Royale modunun PUBG ile patlaması ardından bayrağı devralan ve pastanın en büyük dilimini alan Fortnite: Battle Royale’in lokmasından pay alabilmek isteyen çok oluyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’li rapçi 2 Milly’nin ‘Milly Rock’ adlı dans hareketleri yüzünden dava edilen Epic Games, şimdi de Fresh Prince of Bel-Air’in yıldızı Alfonso Ribeiro ile derde düştü.

Ünlü TV Oyuncusu Fortnite'a "Dansımı Çaldın!" Davası Açıldı

TMZ magazin haber sitesinin attığı başlığa göre davacı Ribeiro’nun avukatları, Fortnite’taki ‘Fresh’ dansının direkt olarak Ribeiro’nun dizideki dansından kopyalandığını ve Epic Games’in Ribeiro’dan hiçbir şekilde izin almadığını belirtti.

Bu dans telifleri ciddi bir biçimde keşmekeş durumunu almaya başladı. Dansın telifi olur mu tartışmaları bir kenara, bir rolü canlandırırken o karakterin yaptığı bir dans hareketini sahiplenmek ve resmen o karakterin adına dava açmak da ayrı bir olay. Bakalım dava nasıl sonuçlanacak.

Üzerine dava açılan Fortnite’taki dansın videosunu aşağıdan ulaşabilirsiniz:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here