Ana sayfa Fortnite Fortnite Oyununda FPS Düşüşlerinde Çok Az Ateş Ediyor

Fortnite Oyununda FPS Düşüşlerinde Çok Az Ateş Ediyor

94
Fortnite Oyununda FPS Düşüşlerinde Çok Az Ateş Ediyor

Fortnite oyuncularının kullandığı düşün donanım özelliklerine sahip bilgisayarlarda oluşan FPS düşüşlerinde Fortnite’ta çok yavaş ateş etmektedir.

Battle Royale oyunlarının üstadı PlayerUnknown’s Battlegrounds’da (PUBG) fark edildiği üzere düşük kare hızlarında (fps değerlerinde) silahlar daha yavaş ateş ediyorlardı. Yayın platformu Twitch üzerinden oyunlarını izleyicileriyle paylaşan Fortnite yayıncısı DrLupo’nun yaptığı testler neticesinde aynı sorunun Fortnite oyununda da bulunduğu meydana çıktı.

DrLupo ilk olarak 300 FPS (saniye başına kare sayısı) ile 30 mermiye sahip otomatik silahını ateşliyor. Daha ardından FPS’i saniyede 30 kareye kilitleyen yayıncı, aynı silahı bir kez daha 30 mermi ile ateşliyor. Ayrı ayrı izlendiğinde arada pek bir fark gözükmese de iki video yan yana koyulduğu anda büyük yavaşlama meydana çıkıyor çünkü 300 FPS ile oynayan oyuncunun silahının tüm mermileri ateşlendiği anda 30 FPS ile oynayan oyuncunun daha ateşlenecek 4 mermisi bulunuyor.

Tek bir merminin bile gerektiğince kıymetli bulunduğu Battle Royale oyunlarında iki değişik oyuncu arasında donanım özellikleri sebebiyle düşük FPS kaynaklı 4 mermi farkının bulunması, adaletsiz bir oynanışa sebep oluyor. DrLupo’nun yaptığı test yardımıyla durumun farkına varan Epic Games, oyunda tespit edilen düşük FPS’de daha yavaş ateş sürati sorununin çözümü amacıyla çalışmalara başladığını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here