Ana sayfa PlayStation PlayStation’a ‘Real Time Ray Tracing’ Teknolojisi Geliyor

PlayStation’a ‘Real Time Ray Tracing’ Teknolojisi Geliyor

178
PlayStation'a 'Real Time Ray Tracing' Teknolojisi Geliyor

Geçtiğimiz aylarda Nvidia tarafından tanıtılan “Real Time Ray Tracing” teknolojisi, çok yakında PlayStation konsollarına gelmesi bekleniyor.

Nvidia’nın geçen aylarda kullanıcılarına sunduğu Real Time Ray Tracing teknolojisi, teknoloji meraklıları arasında büyük bir ilgi uyandırdı. RTX model grafik kartlarında sarfedilen bu teknoloji, daha şuandan onlarca oyuna birleşik edildi.

Oyunlarda tespit edilen ışığı gerçek vakitli işleyip daha gerçekçi görüntü niteliği veren bu teknoloji, henüz yalnızca PC platformunda bulunuyor. Ancak Gran Turismo geliştiricileri, bu teknolojiyi PlayStation’a da kazandırmakta kararlı.

SIGGRAPH Asia 2018 fuarında sahne alan Polyphony Digital ekibi, yeni tanıttıkları ışık işleme teknolojisini oyun ortamında gösterdi. Gran Turismo Sport üstünde gösterilen bu teknoloji, bire bir olarak Nvidia’nın Real Time Ray Tracing teknolojisine benziyor. Geliştiriciler henüz bu teknolojinin daha yapım adımında olduğunu belirtti. Ancak PlayStation 5 ile beraber Real Time Ray Tracing teknolojisinin konsollara da kazandırılacağı gerektiğince açık.

Diğer bir yandan Gran Turismo Sport’u pazara sürmeden önce, oyunun asli taşlarını gerçekte PS5 amacıyla attıklarını ifade eden Polyphony Digital, bir ileri nesilde PC oyuncularını bile kıskandıracak bir proje ile karşımıza çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here