Ana sayfa PlayStation PlayStation 5 Hakkında Olası Bazı Özellikleri Açıklandı

PlayStation 5 Hakkında Olası Bazı Özellikleri Açıklandı

258
PlayStation 5 Hakkında Olası Bazı Özellikleri Açıklandı

Sony’nin 2020 yılında piayasaya sürmesi beklenilen PlayStation 5‘in sahip olacağı performans özellikleri kullanıcıları çok şaşırtacak.

Günümüzde artırılmış gerçeklikler ve en iyi FPS’li oyunlara sahibiz. Bu oyunları daha iyi kalitede oynamak için ise yeni nesil oyun konsollarına ihtiyaç vardır. Bu konsollar birisi olan PlayStation 5 hakkında bazı olası özellikler ortaya çıktı. İsabetli tahminleriyle tanınan @TUM_APISAK, yeni PlayStation 5’in mümkün özelliklerini açıkladı.

PS5’in çipleri, AMD’nin ‘Gonzalo’ kod isimli yeni nesil prosedürcülerinden olacak. Cihazda, PS4 Pro gibi 8 çekirdekli prosedürcü bulunacak. Bu prosedürcüler büyük mümkünlıkla yeni nesil AMD Zen 2 mimarisine sahip olacak. İşlemcilerin en kötü mümkünlıkla Zen+ mimarisine sahip olması bekleniyor.

Oyun konsolu her halde PS4 Pro’dan çok daha üst seviye performansa sahip olacak. İşlemcilerin sürati ise 3.2 GHz seviyesinde olacak.

Grafik prosedürcüsinin en az 1GHz süratinda olacağı iddia edilirken, AMD’nin yeni ilerlettiği Navi mimarisini bu aygıtta kullanıp kullanmayacakları şimdilik bilinmiyor.

Hem Xbox 2 hem de PS5, 2020 seneının E3 fuarında tanıtılacak. Xbox’ın bu sene içersinde yayıncılık amacıyla özel bir aygıt pazara süreceği de söyleniyor.

Piyasanın yeni bir de katılımcısı var. Mad Box bu piyasada başarılı olmak istiyorsa aslında olağanüstü performanslı bir aygıt üretmek durumunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here