Ana sayfa İpucu Hadi Bilgi Yarışması 2 Aralık 2018 İpucu Cevabı

Hadi Bilgi Yarışması 2 Aralık 2018 İpucu Cevabı

120
Hadi Bilgi Yarışması İpucu Cevabı
Hadi Bilgi Yarışması İpucu Cevabı

Turkcell’in sevilen vanlı bilgi yarışması ‘Hadi’ kazandırmaya devam ediyor. 2 Aralık 2018 saat 19:45’te başlayacak olan yarışmanın ödülü 40.000 TL’dir.

Hadi bilgi yarışmasının 1 Aralık 2018 tarihli saat: 19:45’da gerçekleştireceği 40.000TL’lik canlı hadi bilgi yarışmasının 30.000 jokeri bugün lifeboxta seni bekliyor olacak.

FOTOĞRAF’TA ALTIN ORAN NEDİR?

Bizim bu işin ilgileneceğimiz tarafı ise, fotoğraf. Altın Oran, fotoğrafçılıkta kullanılmaya başladıktan sonra burada 1/3 kuralı olarak karşımıza çıkıyor. Yani Altın Oran ve 1/3 kuralı, tam olarak aynı manaya gelmemektedir. 1/3 kuralı, Altın Oran ile benzer estetik amaçlarlar kullanılsa da bu oranın daha kolay duruma getirilmiş versiyonunu temsil etmektedir.

Hadi Bilgi Yarışması 2 Aralık 2018 İpucu Cevabı

Fotoğrafta 1/3 Kuralı1/3 kuralı, fotoğraf kadrajının yatay ve dikey olarak 3’er eşit parçaya bölünmesiyle elde ettiğimiz 9 ufak parçadan oluşmaktadır. Makinelerin vizörlerinden bakıldığı vakit bu parçaları görebiliriz. Başlangıç amacıyla vizörden çizgileri görerek kullandıktan sonra vakitte kafamızda meydana gelen biçim tarafında vizördeki çizgilere gereksinim duymayacağız.

Kadrajı çizgilerle böldükten sonra sağ doğrultuda görseli tespit edilen bir biçimde karşımıza çıkıyor. Bu biçimde tespit edilen kesişim noktaları, bize ilgi merkezlerini gösteriyor. Yani fotoğrafta öne çıkartmak istediğimiz noktalar, bu kesişim merkezlerinde bulunmalıdır. Bu hususta oluşturulan incelemeler şunu göstermiştir; fotoğrafınıza bakan rastgele bir kişi, ilk olarak bu kesişim noktalarına bakmaktadır. Ön plana çıkartmak dilediğiniz nesneyi, ”ilgi noktaları” olarak adlandırılan bu noktaların üstüne denk getirerek fotoğrafınızın estetik güzelliğini arttırabilirsiniz.

HADİ İPUCU SORUSU: Fotoğrafçılıkta 1/3 kuralının doğada ve sanattaki oran ismi nedir?

HADİ İPUCU CEVAP: Altın Oran

HADİ CANLI BİLGİ YARIŞMASI NEDİR?

Hadi Bilgi Yarışması, Turkcell’in katkılarıyla geliştirilmiştir. Hadi uygulamasını Android ve iOS tabanlı cep telefonlarınıza indiriyorsunuz. Uygulamaya girdiğiniz de sizlere belirli saatler göstermektedir. Bu saatler arasında uygulamaya girip canlı yayın ile izlediğiniz soru-cevap sayesinde para kazanıyorsunuz. Soruların süresi 10 saniyedir. 10 saniye içerisinde soruya cevap vermemeniz halinde jokeriniz var ise tek sefer olmak üzere kullanabilirsiniz. Jokeriniz yok ise oyundan maalesef eleniyorsunuz. Hadi’ye ait jokerler Bip uygulamasından ve arkadaşlarınızı davet ettiğinizde kazanılır.

HADİ CANLI BİLGİ YARIŞMASINDAN PARA NASIL ÇEKİLİR?

Hadi Bilgi Yarışmasından, soruları doğru cevaplayarak kazanacağınız paralar hesabınıza yansır. Bu parayı çekbilmeniz için minimum 20TL bakiyenizin oluşması gerekmektedir. 20 TL Bakiyeyi geçtiğiniz halde “Banka Hesabı Ekle” kısmından banka iban ad-soyad bilgilerinizi girdiğiniz zaman paranız hesabınıza aktarılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here