Ana sayfa Fortnite Uzmanlardan Uyarı: Fortnite Uyuşturucu Gibidir

Uzmanlardan Uyarı: Fortnite Uyuşturucu Gibidir

75
Uzmanlardan Uyarı: Fortnite Uyuşturucu Gibidir

Battle Royale oyunlarının en iyisi olan Fortnite hakkında uzmanlardan uyarı geldi: Fortnite Uyuşturucu gibidir.

Son zamanlarda oyun dünyasına damga vuran yapımlarından Fortnite popülerliğini katlayarak arttırırken psikolojik incelemelere husus olmaya başladı. Aşırı derecede alışkanlık yapan oyun uyuşturucuya benzetiliyor.

Fortnite Aşırı Bağımlılık Yapıyor

Hayatta kalma tipinde tasarlanan Fortnite oyunu 200 milyondan çok oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Sadece kozmetik mamüller olmasına rağmen aşırı bir ilgi gören oyun içi mağaza 1 milyar dolardan çok gelir elde etti.

Psikologlar ise Fortnite bağımlılığı husussu ile ilgili kaygılı ve ailelerden ilgili olmalarını istiyor. Aşırı para harcamalarının yanı sıra rehabilitasyon kamplarına gönderilen çocuklar olduğuna ilgi çekiliyor.

Uzmanlardan Uyarı: Fortnite Uyuşturucu Gibidir

Davranış bilimleri uzmanı Lorraine Marer oyunun aynı bir uyuşturucu gibi tesir ettiğini ve bir kere yakaladığında muhakkak bırakmadığını dile getiriyor. Marer ailelerin Fortnite oynarken çocuklarını nasıl denetim edeceğini bilemediğini ve ardından çocukların tamamiyle denetimden çıktığını belirtiyor.

Michael Jacobus ise yönetmekte olduğu rehabilitasyon kampında Fortnite bağımlılığının artış gösterdiğini ifade ediyor. Bu kamplarda çocukların sosyal medya ve oyun alışkanlıklarından kurtularak topluma entegrasyonu sağlanıyor.

Elbette bu hususta yapacak çok çok teknik araya girmek yok çünkü bu oyunların hedefi esasen olası olduğunca çok kullanıcıları kendine çekebilmek. Yani en büyük iş ebeveynlere düşüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here