Ana sayfa Yaşam ABD’li Çocuk, Siri’ye “Okulu Taramak İstiyorum” Deyince Tutuklandı

ABD’li Çocuk, Siri’ye “Okulu Taramak İstiyorum” Deyince Tutuklandı

233
ABD'li Çocuk, Siri'ye

Apple’ın hayatımızı kolaylaştırmak adına iPhone ve iPad gibi cihazlarımıza Siri adında bir sesli asistanı entegre etmiş. Ancak bu uygulamayı kötüye kullanan 13-14 yaş arasındaki bir çocuk ABD genelinde başı fena halde derde girdi.

Indiana’da yaşam sürdüren iki çocuk, yaşanan enteresan olay neticesinde gözaltına alındı. “Bir okula ateş açmak istiyorum” şeklinde Siri’ye bilgi veren bir çocuk, daha ardından Valparaiso, Indiana bölgesindeki okulların listesini aldı.

Elbette Apple’ın saklılık kuralları gereği bu durumda çocuğa hiçbir şey olmayacaktı. Buna karşın, çocuk Siri’nin cevaplarını sosyal medya hesaplarında paylaşınca hadise bir anda büyüdü. Gönderiyi gören şahıslar ABD polisine haber verdi ve ismi açıklanmayan çocuk ve yanındaki dostu kısa vakit ortamında tutuklandı.

ABD'li Çocuk, Siri'ye "Okulu Taramak İstiyorum" Deyince Tutuklandı

Kendisine ve 14 yaşındaki başka dostuna ait silahları paylaşan çocuğun tutukluluk durumu halen devam ediyor. ABD’de bu tür olaylar fazlasıyla öneme alındığı amacıyla olaynın incelenmesine devam edilecek.

Her iki çocuk da rastgele birine direkt olarak tehditte bulunmadığını ve gönderinin bir şakadan ibaret olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here