Ana sayfa Sinema/TV Netflix, iOS’ta Yeni Abonelikleri Durdurdu!

Netflix, iOS’ta Yeni Abonelikleri Durdurdu!

183
Netflix, iOS'ta Yeni Abonelikleri Durdurdu

Film ve dizilerin en büyük online merkezlerinden birisi olan Netflix, Apple cihazlarında yeni yapılan abonelikleri artık kabul etmiyor.

Netflix, bugün aldığı bir karar ile, iPhone ve iPad cihazları üzerinden yapılacak yeni abonelikleri kabul etmeyeceklerini açıkladı. Netflix’in yaptığı açıklamasında, “iTunes’u yeni üyeler için bir ödeme yöntemi olarak desteklemiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yani bu durumla artık Apple kullanıcıları, Netflix üzerinden film ve dizi izlemek için Safari ve benzeri tarayıcılardan, satın aldıkları Netflix üyeliği ile film ve dizi izleyebilecekler. Bu durumdan sadece yeni abone olmak isteyen kullanıcılar faydalanıyor. Hali hazırda üyeliği bulunan üyelerin, bu şekil bir ödeme ve izlemeye sahip olamayacaklarını, Netflix uygulaması üzerinden film ve dizi izlemeye devam edeceklerini söyleyebiliriz. Ancak, faturalandırma dönemini kaçıran müşterilere iade etmek ve uygulama içi abonelikleri yeniden etkinleştiremeyeceklerdir.

Uygulama içi abonelik, iOS cihazınızda önceden ayarlanmış olan Apple fatura bilgilerini kullandığından, kullanıcının bakış açısından çok daha kullanışlıdır. Ancak geliştiriciler, uygulama içi faturalamanın basitliğini sunmak için Apple ve Google’ın kendileri için tuttukları büyük bir yüzdesini uzun süre tuttu.

Apple, iOS’ta tekrarlayan uygulama içi aboneliklerden yüzde 30’luk bir kesime sahip olsa da, sayı 15’e düşüyor; bu sayede müşteriler bir yıl boyunca aboneliklerini sürdürdükten sonra bir uygulamanın geliştiricisini gelirlerinin yüzde 85’ine bırakıyorlar. Bu politika 2016 yılında, çok sayıda şirketin Apple’ın çok fazla para aldığından şikayet etmesinden sonra uygulandı. Önde gelen abonelik müzik uygulaması Spotify da benzer nedenlerle Apple’ın uygulama içi faturalandırmasını atladı.

Netflix, sadece iOS’ta değil daha öncesinde de Google Play üzerinden yapılan uygulama içi aboneliklerini de durdurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here