Ana sayfa Sinema/TV Netflix, 2019 Yılında Afrika ile İlgili İçerikler Sunmaya Başlayacak

Netflix, 2019 Yılında Afrika ile İlgili İçerikler Sunmaya Başlayacak

75
Netflix, 2019 Yılında Afrika ile İlgili İçerikler Sunmaya Başlayacak

Günümüzde en popüler online içerik üretici sağlayıcısı olan Netflix, Avrupa, Asya ve Amerika’dan sonra kapılarını Afrika’ya da açıyor.

Netflix’in Afrika’da geride bıraktığımız filmleri vardı ancak şunlar Afrika menşeili filmler değil. Bu önümüzdeki süreçte değişiklikliğe uğramaz üzere. Netflix’ten Erik Barmarck, bir konferansta 2019 senesinde Afrika ile ilgili Netflix Orijinal içeriklerinin geleceğinin sözünü verdi. Tam olarak ne olacağıyla alakalı bir ipucu vermese de, Netflix’in Afrika kıtası üzerindeki fırsatları değerlendirdiği düşünülüyor.

Bugüne kadar, Netflix Asya, Avrupa ve Latin Amerika mekanları üstüne yoğunlaşmıştı ve son vakitlerde dünya üzerindeki daha geniş kitleleri amaç almaya başladı. Mesela, bir Arap konuşmacı, en sonucunda Jinn dizisini ana dillerinde izleyebileceklerini söyledi. Bu tarz genişleme hamleleri, küresel anlamda tek servis sağlayıcısının Netflix olduğundan değil ama ülkelere göre değişik seçenekler sunmasıyla hayati ehemmiyet taşıyabilir.

Dünya genelinde oluşturulan bu tarz hamleler Netflix’in kullanıcı demografisini değiştirebilir. Barmarck, en tanınmış 10 içeriğin ABD dışından olma ihtimalini ve bunun on seneler değil yalnızca seneler ortamında olma ihtimalini ön görü ediyor. Başka bir şekilde bakacak olursak, Netflix bundan sonra çok çok ABD odaklı bir servis sağlayıcı olmaktan çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here