Ana sayfa Oyun Microsoft, Forza Horizon 4’te Bulunan 2 Dans Figürünü Kaldırdı

Microsoft, Forza Horizon 4’te Bulunan 2 Dans Figürünü Kaldırdı

127
Microsoft, Forza Horizon 4'te Bulunan 2 Dans Figürünü Kaldırdı

Epic Games’ın başına dert olan Fortnite dans davaları yüzünden, Microsoft’un geliştirdiği Forza Horizon 4’te bulunan iki figüran dans kaldırıldı.

Fortnite Battle Royale’de sarfedilen dans figürleri dava hususu olmuş, figürlerin sahipleri ardı ardına Epic Games’e karşı telif davaları açmıştı.

Epic Games’in başına gelenlerin bir aynısı ile karşı karşıya kalmak istemeyen Microsoft, Forza Horizon 4’te yer alan iki dans figürünü oyundan kaldırdı. Forza Horizon 4’te yer alan Carlton ve Floss Dance isimli dans figürleri oyundan kaldırıldı.

Microsoft, Forza Horizon 4'te Bulunan 2 Dans Figürünü Kaldırdı

Son senelerde oyun firmaları büyük telif davalarıyla karşı karşıya kalıyor. Genellikle Epic Games Store, Fortnite Battle Royale’de yer alan dans figürlerinden dolayı bir çok telif davası ile yüzleşmek halinde kaldı. Son olarak turuncu tişörtlü çocuk olarak anılan ünlü Fortnite dans figürünü yaratan çocuğun annesi, kendisinden izin alınmadan bu figürün oyuna yerleştirildiğini iddia ederek Epic Games’e dava açmıştı.

Ünlü televizyon yıldızı “Fresh” Alfonso Ribeiro, kendisiyle özdeşleşen dansını izinsiz olarak Fortnite’ta kopyaladığı amacıyla Epic Games’e dava açmıştı. Alfonso Ribeiro’nun ünlü dans figürünün aynısı Forza Horizon 4’te da yer alıyor. Fakat Microsoft şuandan önlemini aldı ve dans figürünü oyundan kaldırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here