Ana sayfa Sosyal Medya MEB Sistemini Hackleyen Öğrenci Puan ve Devamsızlıklarını Düzeltti

MEB Sistemini Hackleyen Öğrenci Puan ve Devamsızlıklarını Düzeltti

113
MEB Sistemini Hackleyen Öğrenci Puan ve Devamsızlıklarını Düzeltti

Geçtiğimiz Pazartesi günü Diyarbakır’da yaşayan 10. sınıf öğrencisi MEB’in not sistemine sızarak not ve devamsızlık durumunu değiştirdi. Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri öğrenciyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Kayapınar eyaletinde son derece garip bir hadise yaşandı. İddiaya göre 59 gün devamsızlığı belirleme edilen ve notları pek de iyi olmayan Sultan Şeymus M. isimli 10. sınıf lise öğrencisi olan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın not sistemine bir şekilde sızmayı başaran öğrenci devamsızlığını 9 güne indirip, notlarınıda 20’şer puan yükseltti.

MEB Sistemini Hackleyen Öğrenci Puan ve Devamsızlıklarını Düzeltti

Sultan’ın öğretmenleri, sistemde yaşanan farklılığı kısa sürede fark etti ancak kendilerinden ya da sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünerek verileri düzeltti. Ertesi gün notların ve devamsızlık durumunun tekrardan değiştirildiğini fark eden öğretmenler, devayı emniyet güçlerini çağırmakta buldu.

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, not sistemini takibe aldıktan sonra farklılığı takip ettiler ve IP adresi aracılığı ile farklılığın Sultan’ın evindeki bilgisayardan yapıldığını belirleme ettiler. Gözaltına alınan Sultan Şeymus’un emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here