Ana sayfa Sosyal Medya Google’ın Sosyal Ağı “Google Plus” Devri Bitti!

Google’ın Sosyal Ağı “Google Plus” Devri Bitti!

242
Google'ın Sosyal Ağı

Google’ın sosyal ağı olan Google+ (Google Plus)’ın, kullanıcılar tarafından ilgisi kesilince Google, platformu kapatmakla çareyi buldu.

Google’ın pek çok başarısız hamleden sonra sosyal ağ sektörüne yönelik en son ve en pahalı aşaması olan Google Plus platformu da kendisini bekleyen sondan kurtulamadı. Son dönemde yaşanan veri sızıntıları olaylarından sonra son kullanıcıya yönelik olan versiyon kapatılıyor.

Uzun bir beta sürecinden sonra 2011 senesinde nihai olarak kullanıma yayılan Google Plus en mühim kitlesini Gmail gibi Google hizmetlerini kullanan şahıslardan beklemişti. Bir ara 350 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşsa da rakipleri kadar dinamik olamadı.

Google'ın Sosyal Ağı "Google Plus" Devri Bitti!

Google’ın rekabet ettiği sayıca çok alan nedeniyle Google Plus geliştirme ekibi kısıtlı bir kaynak ile çalışmak mecburiyetinde kaldı. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest gibi mühim oyuncular ise esasen işleri bu bulunduğu amacıyla hem daha çok kaynak ayırabildiler hem de mühim yenilikler vererek kullanıcı çektiler.

Google normalde Ağustos 2019 tarihi itibariyle sosyal ağı son kullanıcıya kapatacağını ve kurumsal sürüm ile yola devam edeceğini açıklamıştı. Ne var ki API’ler nedeniyle ardı ardına meydana çıkan açıklar bu tarihi erkene aldırmıştı.

Google'ın Sosyal Ağı "Google Plus" Devri Bitti!

Daha evvelce de duyurulduğu gibi 2 Nisan itibariyle Google Plus sosyal ağı faaliyetlerine son verdi. Hali hazırda kullanıcı hesapları ve sayfalarda veri silme işlemlerinin başladığı ifade ediliyor. Birkaç ay süreceği amacıyla bu esnada birtakım verilerin erişilebilir olacağı belirtiliyor. Kurumsal doğrultuda ise Google Plus daha çok ortak çalışma aracı olarak kullanılacak.

Google Plus başarısızlık olsa da Google Photos ve Google Hangouts platformlarının çıkış noktası bulunduğu amacıyla bir anlamda Google’a birtakım mühim katkıları bulunduğu söylenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here