Ana sayfa Sosyal Medya İran, Ülke Genelinde Instagram’a Erişim Engeli Uyguladı

İran, Ülke Genelinde Instagram’a Erişim Engeli Uyguladı

101
İran, Ülke Genelinde Instagram'a Erişim Engeli Uyguladı

İran devleti ülkesi için Instagram’a erişim engeli kararı verdi. Bu karar hükümet tarafından açıklandı ancak henüz yürürlüğe girmedi.

İran hükümeti, son zamanlarda ülkesinde uyguladığı kısıtlamalarla gündeme düşmektedir. İran hükümeti’nin gündeme düşen son erişim kısıtlamasıda sosyal medya platformu Instagram oldu. İran Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya, yaptığı açıklamasında: “An itibariyle bu platforma erişim engeli getirmek için gerekli yargı kararı bulunuyor. Siber Alem Yüksek Konseyi’nin çoğunluğunun görüşü de bu platformun kapatılması yönünde.” dedi.

İran, Ülke Genelinde Instagram'a Erişim Engeli Uyguladı

İran Hükümeti, daha önce de sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter ve Telegram gibi uygulamalara da erişimi yasaklamıştı. Tabi bu platformlar ülkede yasak konumda olmuş olsa da, ülkenin üst düzey yöneticileri; İran lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve daha pek çok İran Hükümeti mensupları tarafından aktif bir şekilde kullanıldığı görülmektedir.

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi’nin yaptığı açıklamasındaki sözlerine göre Instagram’ın ülkede yasaklanması üzerine halkın yaşamı ve suç oranlarındaki azalmalarının nasıl etkileyeceği ise topluma açık şekilde açıklanmalı. Tabi İran hükümeti, Instagram’ı yasaklamasıyla birlikte, uygulamaya benzer bir platform geliştirdiği de söylenilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here