Ana sayfa Fortnite Fortnite, Epic Games’a 3 Milyar Dolar Kâr Ettirdi

Fortnite, Epic Games’a 3 Milyar Dolar Kâr Ettirdi

142
Fortnite, Epic Games'a 3 Milyar Dolar Kâr Ettirdi

Fortnite, 2018 yılında elde ettiği büyük başarıları sayesinde, geliştiricisi Epic Games’a tam 3 milyar dolar gelir elde ettirdi.

Epic Games, bu yıl Fortnite ile yeni bir pencere açtı. Yabancı bir teknoloji haber sitesi olan TechCrunch’ın verdiği bilgilere göre Epic Games, Fortnite’ın büyük başarıları sayesinde 3 milyar dolarak kâr elde etmyei başardı.

TechCrunch’ın Epic ile yorum yapma isteğine Epic Games tarafından yanıtsız kaldı.

Epic Games’ın oyuncular için ücretsiz sunduğu platformlarda, uygulama içi sattığı dijital ürünleri satarak para kazandıran Fortnite, ABD merkezli geliştiricisinin adını ön plana çıkaran oyun oldu.

Fortnite, Epic Games'a 3 Milyar Dolar Kâr Ettirdi

Geçtiğimiz Eylül ayında, Epic, KKR, Kleiner Perkins ve Lightspeed gibi yatırımcı şirketler ile bir dilim geliştirme adına tam 1,25 milyar dolarlık istifade ettiler. Wall Street Journal’ın verdiği bilgilere göre yaklaşık 15 milyar dolarlık bir değerlendirme emri verildi.

Yüksek rekorlar kıran sohbet uygulaması WeChat ve kendi başına üretken bir oyun firması olan Çin’li Tencent, Epic’in işinde% 40’ı karşılığında 330 milyon dolarlık enjekte ettiği 2012’de geri kalan ilk yatırımcı oldu.

O zamanlar Epic, bugün hala faaliyet gösterdiği üçüncü taraf geliştirme platformu olan Unreal Engine ve Gears of War gibi en çok satan ünvanlarla tanınıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here