Ana sayfa Sosyal Medya FIFA 19, Türkiye Haritası Hatalı Olunca Büyük Tepki Aldı

FIFA 19, Türkiye Haritası Hatalı Olunca Büyük Tepki Aldı

238
FIFA 19, Türkiye Haritası Hatalı Olunca Büyük Tepki Aldı

EA Sports tarafından geliştirilen ve futbol oyunlarında en çok beğenilen FIFA 19’da hiç hoş olmayan bir durum ile rastlanıldı.

EA Sports tarafından geliştirilen FIFA serili oyun, her yıl milyonlarca oyuncuyu bir araya getirdiği online oyun modunda bir hata yüzünden tepki topladı. FIFA 19’da bulunan Ultimate Team modunda yer alan Türkiye haritası, Türk oyuncuları ayağa kaldırdı.

FIFA 19’un Ultimate Team modunda, Squad Battles adında bir tek kişilik oyun modu yer alıyor. Burada, o hafta dünyanın detaylı yerlerindeki oyuncuların kadrolarıyla, tek kişilik oyun modunda kapışıyor ve hafta sonucunda detaylı ödüller alıyorsunuz. Bu modun ekranında, o kadroya sahip bireyin taktiksel dizilişi, oyun planı ve vatanının bayrağı bulunuyor.

FIFA 19, Türkiye Haritası Hatalı Olunca Büyük Tepki Aldı

Yukarıda da görebileceğiniz üzere, oyundaki haritada ülkemizin kuzey doğusunda yer alan birtakım iller ülke ortamında görünmüyor. Daha evvelce de detaylı firmaların bu hususta enteresan ‘hataları’ olmuştu ama yapılanın kasıtlı olduğunu düşündüren bölgelerde bu tip enteresanlıklar görüyorduk. Bu kez ülkenin kuzey doğusunda olması da ayrı bir münakaşa hususu olacak gibi görünüyor.

EA Sports henüz bir açıklama yapmaz iken Türk oyuncular sosyal medya üzerinden tepkilerini göstermeye devam ediyor. Umarım bu hata üzerinden bir açıklama ve bir güncelleme gelir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here