Ana sayfa İnceleme Farming Simulator 19 İncelemesi

Farming Simulator 19 İncelemesi

413
Farming Simulator 19 İncelemesi

Farming Simulator 19’un grafiklerinden oyanınışına kadar bütün incelemesini aşağıda bulabilirsiniz.

PC platformunda deneyimlediğim oyunda koltuğunuza oturduğunuz andan itibaren resmen huzurla doluyorsunuz. Günlük hayatta yaşadığınız o gerilimden uzak, rekabetçi oyunlarda sizi sinir eden öğeleri arkanızda bırakıp, toprağı işlemekten diğer bir şey yapmıyorsunuz. Giants Software’ın ilerlettiği ve Focus Home Interactive’in dağıtımcılığı üstlendiği seri, bir yıl ara ile (Farming Simulator 18 mobil platformlar amacıyla pazara çıktı) oyuncuların beğenisine sunuldu. Farming Simulator, çıktığı yıllerde her ne kadar büyük AAA oyunlar arasında kayboluyor gibi gözükse de, yüksek satış rakamlarına erişen bir yapıya sahip.

Farming Simulator 19 İncelemesi

Farming Simulator 17’ye göre yeni oyunda bundan sonra grafiklerin daha iyi bulunduğu gözümüze çarpan ilk yenilik oldu. Daha ayrıntılı tasarımlara sahip olan oyunda, aynı vakitte daha güzel gözüken oyunda giriş videoların bundan sonra daha kaliteli bulunduğu da gözümüzden kaçmadı. İlk vazifeye girdiğinizde çimenlerin üstünde duran orta boylu ağaçlar, öten kuş sesleri, rüzgarın ıslığı ve havlayan köpekler sizi karşılıyor. Birinci kişi bakış açısına sahip kamerayla da oynanabilen Farming Simulator 19’a sanal gerçeklik desteği getirilseydi, büyük ihtimalle hiç sırıtmazdı.

Oyuna giriş yaptığınızda karşınızda üç adet oyun modu bulunduğunu göreceksiniz. New Farmer, Farm Manager ve Start From Scratch modlarından istediğinizi seçip oyuna başlayabilirsiniz. Ancak bu modlar birbirleri ile aynı oynanış mekaniğini kontrolünüze verse de, üçünün de oyuncuları değişik şekillerde zorlayacağını belirtelim. New Farmer modunda oyun size çiftçilik amacıyla lüzumlu ekipmanları verirken, oyunun nasıl bir yapıda oldupunu anlatıyor. Yani zorluk yönünden bunun en basit mod bulunduğunu söyleyebiliriz.

Farming Simulator 19 İncelemesi

Farm Manager modunda ise gerektiğince çok paraya sahip bir şekilde kariyerinize başlıyorsunuz ve ekonominizi büyütmeye çalışıyorsunuz. Son mod olan Start From Scratch ise size çok az bir miktarda para sağlıyor ve ekonomik olarak zor halde kalıyorsunuz. Eğer seriye pek aşina bir oyuncu değilseniz, bu modu oynarken neyi nasıl üretip bilmeniz gerektiğinin altını çizelim. Hem de oyunun çoklu oyuncu modunun da bulunduğunu ve dostlarınızla beraber çiftçilik yapabildiğinizi unutmadan söyleyelim.

Oyunun eksi taraflarına geçecek olursak, Farming Simulator 19’da, grafikler haricinde bir önceki oyuna göre pek çok yeniliğin olmadığını maalesef belirtmek zorundayım. Araç adedinin yanısıra oyuna hala mevsim düzeneğinin gelmemiş olması, bana göre büyük bir eksiklik. Hem de belli bir yerden sonra oyunun tekrara binmesi de bunun cabası oluyor. Aynı şekilde bunun bir çiftçilik simülasyonu bulunduğunu düşünürsek, değişik toprak yapılarının olmaması ve toprağı işleme yöntemlerinin yetersiz olması, göze çarpan diğer eksiklikler oluyor.

Farming Simulator 19 İncelemesi

Sona geldiğimizde şayet simülasyon oyunlarından hoşlanıyor ve gerçek anlamda aklınızı boşaltacak bir yapım arıyorsanız, Farming Simulator 19’u kesinlikle denemelisiniz. Ancak önceki oyunları oynadıysanız ve yeni oyunda sizi şaşırtacak yenilikler arıyorsanız, maalesef Farming Simulator 19 sizi tatmin etmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GENEL DEĞERLENDİRME
Grafikler geliştirilmiş
Daha fazla ayrıntı
Doğa efektleri gerçekliği
Bir önceki oyuna göre pek fazla yenilik
Simülasyon gerçekçiliği

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here