Ana sayfa Epic Store Epic Games Store, Steam’e Savaş İlanı Verdi

Epic Games Store, Steam’e Savaş İlanı Verdi

99
Epic Games Store, Steam'e Savaş İlanı Verdi

Oyun dünyasında tek başına hizmet verip sektörde iyi yerlere gelen Steam’a karşı açılan Epic Games Store, Steam’e savaş ilanı verdi.

Geçtiğimiz aylardan beri oyun aleminde Steam’e karşı ciddi bir kazan kaldırma operasyonu mevcut. Steam’in oyun yapımcılarından aldığı yüzdelik payı düşürmesi bile bu gergin süreci hafifletmeye yetmemişti.

EA Origin, Battle.Net, Uplay gibi devasa alternatiflerin yanına eklenen Epic Games Store, Fortnite’tan aldığı güce periyodik dönemlerde bedava oyunlar vermeyi de ekleyerek iyi bir sıçrama yapmıştı. Görünen o ki bu süreçte işler biraz daha kızışacak.

Epic Games Store, Steam'e Savaş İlanı Verdi

Bugün itibarı ile 4A Games ve Deep Silver ile anlaşan Epic Games, oyunun Steam’deki satışını süresiz olarak durdurttu. Oyun yalnızca Epic Games Store üzerinden yayınlanacak.

Daha evvelce Ubisoft gibi bir devle de anlaşarak The Division 2’yi Epic Games Store’a getiren firma, böylelikle sektörde mühim bir yer elde edeceğini gösterdi. Kısa vadede bu tür ilerlemeler oyuncular amacıyla can sıkıcı gelebilir: Neticede oyunu dilediğiniz platformda oynayamamak, değişik bir mecraya yönelmek halinde kalmak hoşumuza gitmiyor. Fakat bu rekabetin yakın dönemde oyuncuların cüzdanlarına olumlu tesiri olacağı da kesin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here