Ana sayfa Oyun Çin Hükümeti, Fortnite ve PUBG Dahil 20 Oyunu Yasakladı

Çin Hükümeti, Fortnite ve PUBG Dahil 20 Oyunu Yasakladı

121
Çin Hükümeti, Fortnite ve PUBG Dahil 20 Oyunu Yasakladı

Çin hükümeti, geçtiğimiz aylarda Steam’ın topluluk sayfasını yasaklayarak, büyük tepki almıştı. Şimdi de Fortnite ve PUBG dahil 20 oyunu oynanılmaması için yasakladı.

Çin Hükümeti, bu ayın başında kadrosu tekrardan şekillenen Online Etik İnceleme Kurulu’nun daha aktif bir prosese gireceğini duyurmuştu. Komite, Paladins, Fortnite, H1Z1 ve Fortnite gibi 20 değişik oyunu ülke genelinde yasakladı.

Çin Hükümeti, Fortnite ve PUBG Dahil 20 Oyunu Yasakladı

Her bir oyun amacıyla değişik değişik gerekçeler belirtilse de temel olarak şiddet, kan ve kaba davranışlar gerekçe gösterildi. Yasaklanan oyunlar arasında aksiyon oyunu olması dışında abartılı bir şiddet barındırmayan Overwatch ve masalsı atmosferiyle tanınan World of Warcraft da mevcut.

Oyunların nerdeyse tamamına yakınının batı çıkışlı oyunlar olması, geçen seneden itibaren Çin’den Steam’e rakip olacak platformlar çıkması gib detaylar bir araya gelince; alınan kararın politik olma mümkünlülüğü da güçleniyor. Önümüzdeki süreçte Çin hükümetinin bu karardan geri ismim atıp atmayacağını birlikte göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here