Ana sayfa Oyun Bir Grup Öğrenci Yerli Menajerlik Oyunu ‘9PM’yi Geliştirdi

Bir Grup Öğrenci Yerli Menajerlik Oyunu ‘9PM’yi Geliştirdi

309

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) eğitim hayatlarını sürdüren bir gurup öğrenci tarafından kurulan oyun şirketi ile Spor hocası Yılmaz Vural’ın referans alan bir menajerlik oyunu geliştirdiler.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) öğrenim ömürlerine devam etmekte olan bir takım üniversite öğrencisi, enstitü yapısında tespit edilen İzmir Teknopark’ta oyun yazılımları ilerleten bir şirket kurdu ve Türk oyuncuların menajerlik oyunlarına çoksıyla ilgi gösterdiğini ve yerli oyunlarda bu tür bir boşluk olduğunu fark ederek ‘9PM‘ isimli menajerlik oyununu geliştirdi.

Bir Gurup Öğrenci Yerli Menajerlik Oyunu '9PM'yi Geliştirdi
İzmir’de genç girişimcilerin tasarladığı internet üzerinden oynanan futbol menajerlik oyunu, yerli olmasının yanısıra alternatiflerinden ayrılan enteresan özellikleriyle ilgi çekiyor. 9PM oyununu tasarlayan Uncosoft firmasının yönetici ortağı Edip Enes Çakır (ortada) oyunla alakalı açıklamalarda bulundu. ( Tolga Albay – Anadolu Ajansı )

Oyunun yerli olması dışında başka rakiplerinden ayrıldığı çok mühim birtakım özellikler bulunuyor. Öncelik ile akıllı telefonlarımızda tespit edilen ismim sayar uygulaması, 9PM ile birleşik olmuş durumda. Oyuncular, gün içersinde ne kadar çok ismim atarlarsa takımlarının performansları o kadar artış gösteriyor. Hem de oyun içersinde tespit edilen bulmacaları çözüme ulaştırmak de taktik beceriyi artırıyor.

Hepsi bu kadar da değil. Oyun, Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Yılmaz Vural’ın hayatını referans alıyor. Oyuncular, 1986 senesinde Yılmaz Vural’ın muavini olarak oyuna başlıyorlar. Yılmaz Vural’ın Milli Takım teknik direktörlüğüne gitmesi ile beraber takımın sorumluluğunu alıyorlar ve bu türlikle menajerlik kariyerleri başlamış oluyor.

Bir Gurup Öğrenci Yerli Menajerlik Oyunu '9PM'yi Geliştirdi

Oyun, tema olarak 1986 senesini baz alıyor. Fakat oyun geliştikçe seneler da ilerliyor ve daha çağdaş temalar ile karşılaşılıyor. Oyun ile alakalı açıklamalarda tespit edilen Uncosoft firmasının yönetici ortağı Edip Enes Çakır, “Türkiye, menajerlik oyunlarını en çok oynayan ülkelerden bir tanesi. Dolayısıyla çok büyük bir pazar. Zaten başlangıç olarak da biz bunu hedefleyerek çıktık. Yurt dışında oluşturulan çok çok oyun var ama Türkiye’den hiç yok. Bu açığı kapamak istedik.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here