Ana sayfa Oyun ABD Ordusu, Oyuncuları Oyunla Orduya Çekiyor

ABD Ordusu, Oyuncuları Oyunla Orduya Çekiyor

44

US Air Force, genç kitlelerin askerlik yapmak konusunda heveslerinin olmadığını düşünerek, çok enteresan bir proje başlattı.

ABD ordusu, havacılık bölümünde orduya hizmet etmek isteyenlerin günden güne azalması ve ordunun gitgide bu işe fazlalıkla para amacıyla gönüllü olan vasat askerlerden oluşması ardından gerektiğince enteresan bir proje başlattı.

Air Force’un planı gerçekte basit: Amerika’yı tekrardan keşfetmek yerine, daha eskiden başarısından emin olanları bu vazifeye çağrı etmek. İşte tam burada devasa bir bilgi ağı olan internet döneme giriyor. ABD ordusu bir süredir çevrimiçi oyunların istatistiklerini ve devasa datalarını yapısında topluyor.

ABD Ordusu, Oyuncuları Oyunla Orduya Çekiyor

Daha sonra Air Force’tan bir yetki sahibi aileye gidiyor ve reddedilemeyecek bir öneride bulunuyor: “Haydi gidip ailene özel bir çocuk olduğunu ve tam 100.000 dolarlık ilk imza bedeli alacağını söyle. Tam 4 sene süresince Harvard’da tek kuruş ödemeden okuyabileceksin.”

Tüm bu sürecin gerçekleşebilmesi amacıyla çevrimiçi oyun oynayan gençlerin IP adreslerinden evleri belirleme ediliyor. Her ne kadar bugüne değin husus basın doğrulusunda ayrıntılı olarak ele alınmasa da ciddi bir ahlaki sorgulamayı da yanında getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here