Ana sayfa YouTube YouTuber Hırsızlara Ders Niteliğinde Bir Tuzak Hazırladı

YouTuber Hırsızlara Ders Niteliğinde Bir Tuzak Hazırladı

69

Mühendis ve YouTuber olan Mark Rober, evinin önüne koyduğu bir paket ile hırsızlara ders niteliğinde bir tuzak hazırladı.

Yılbaşı gecesi yaklaşırken pek çok marka ürünlerinde ciddi şekilde indirim gerçekleştiriyor. Çoğu şahıs bu indirimlerden faydalanarak uzun süredir istediği bir şeyi ya da sevdiklerine bir senebaşı hediyesi satın alıyor. Yılbaşı devresi, sıradan insanlar amacıyla alış veriş ve yeni sene eğlencesini çağrıştırıyor olsa da hırsızlar amacıyla sokaklarda daha çok av olması manasına geliyor.

Bir mühendis ve YouTuber olan Mark Rober, hırsızların evinin önündeki bir paketi çalması sebebi ile senebaşı dönemi mağdurlarından biri oldu. Fakat zeki birine bulaşırken iki kere düşünmelisiniz. Mark, hırsızlar amacıyla derhal bir misilleme hazırladı ve içersinde bolca sim ve osuruk gazı tespit edilen bir paketi evinin önüne bıraktı.

Sahte paket, bir Apple HomePod kutusuna sahipti. Dolayısı ile hırsızlar amacıyla görkemli bir hedefti. Fakat hırsızların bilmedikleri şey; kutunun içersinde kendilerini anbean an kaydeden 4 kamera, bir GPS sistemi, çevreye saçılmak amacıyla bekleyen bolca sim ve bir kutu osuruk gazı olduğuydu. Rober, tuzağı kurdu ve avlarını beklemeye başladı.

Rober’ın bekleyişi çok uzun sürmedi. Arabalı bir hırsız, evinin önünden geçerken kutuyu fark ett, aldı ve kısa sürede uzaklaştı. Vaka yerinden biraz uzaklaştıktan sonra kutuyu açan hırsız, arabanın her konumunu kaplayan simlerle karşılaşınca şoka girdi. Hemen sonrasında araca yasenemaya başlayan osuruk gazını alınca ise direkt olarak kutuyu araçtan dışarı attı.

Mark Rober’ın Hırsızlar İçin Yaptığı Tuzak Videosunu Aşağıdaki Videodan Ulaşabilirsiniz:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here