Ana sayfa PlayStation PlayStation 5’in Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı Sızdırıldı

PlayStation 5’in Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı Sızdırıldı

90
PlayStation 5'in Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı Sızdırıldı

Herkesin heycan ve merakla beklediği PlayStation 5 hakkında yepyeni bilgiler sızdırıldı. Gelen yeni bilgilere göre cihazın işlemcisi, çıkış tarihi ve satış fiyatı sızdırıldı.

Sony, 2013 yılında piyasaya sürdüğü PlayStation 4, yeni sistemlerinden sonra yavaş yavaş eskimsi halini almaya başladı.

Bunu belirtmek her ne kadar acı olsa da hal bu maalesef. Şuan içi milyonlarca kullanıcı gözünü yeni nesil konsollara çevirmiş duruma gelmiş. Sony severler ise aradan 6 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz yeni yayınlanmamış PlayStation 5 hakkında araştırma yapıyor ve merakla çıkışını bekliyorlar. Peki PlayStation 5 ne zaman resmen duyurulacak?

Ruthenic Cookie’nin aktardığı verilere göre PlayStation 5 2020 senesinde bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Fiyat olarak ise 500 dolar belirtilmiş halda.

Tabii ki bu bulgular yalnızca açıklanmayan kaynaklardan gelen bulgular üstüne paylaşılmış. Ne kadar doğrudur bilmiyoruz fakat 2020 senesi esasen çıkış senesi olarak ön görülmekteydi.

Peki ya PlayStation 5 hangi prosedürcü ile geliyor? Yeni oyun konsolunun Ryzen 8 Core prosedürcüsiyle geleceğini bildiren Ruthenic Cookie, konsolun 10 TFLOPS‘tan daha yüksek bir değere sahip olacağını da belirtmeden geçmedi.

PLAYSTATİON 5’İN ÇIKIŞ TARİHİ VE SATIŞ FİYATI

PlayStation 5'in Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı Sızdırıldı

Xbox One’ın 6 TFLOPS, PS4 Pro‘nun 4.2 TFLOPS bulunduğu akıllara gelince bu değerin ne kadar yüksek bulunduğu çok basit bir şekilde anlaşılabiliyor. Zaten geliştiriciler şuandan PlayStation 5’i ”canavar” olarak nitelendiriyorlarmış. Ek olarak geriye uyumluluk özelliği de yolda.

Bu neslin en çok konuşulan konularından biri şüphesiz geriye uyumluluk özelliğiydi. Merak etmeyin, bu özellik PlayStation 5’e tamamen birleşik edilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Nasıl bir işleyişi bulunacak bilmiyoruz fakat Microsoft’un bulut sistemi gibi bir işleyiş ortamında kullanılabilir.

Gelen bulgular yalnızca bunlarla da sınırlı değil. PlayStation 5‘in çıkış oyunlarını da açıkladı. Tabi bu oyunların arasında da The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima ve Death Stranding gibi özel yapımlarda yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here