Ana sayfa Fortnite Ünlü ABD’li Rapçi, Fortnite’a Dava Açmaya Hazırlanıyor

Ünlü ABD’li Rapçi, Fortnite’a Dava Açmaya Hazırlanıyor

96
Ünlü ABD'li Rapçi, Fortnite'a Dava Açmaya Hazırlanıyor

ABD’de ünü rapçi 2 Mily, yaptığı dans hareketini Epic Games’ın Fortnite oyununda izinsiz kullanıldığı için, şirkete dava açmaya hazırlanıyor.

Rapçi 2 Milly, Fortnite’da izinsiz bir şekilde sarfedilen ‘Milly Rock’ dansı amacıyla Epic Games’e dava açıyor. Ünlü rapçi, davayı ‘Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP’nin meşru hizmetlerine dayandırarak açacağını belirtti.

‘Milly Rock’ adlı dans, Fortnite’ta ‘Swipe It’ olarak geçiyor ve oyuncular doğrulusunda satın alınabilen ve kullanılabilen danslar arasında en tanınmış olanlarından biri. Milly: “Epic Games doğrulusunda katiyen ve katiyen telif haklarımı almadım. Dansımı oyunda kullanmak amacıyla benden izin dahi istemediler.” dedi.

İŞTE ÜNLÜ RAPÇİ’NİN DAVA KONUSU OLAN DANSI

Bununla beraber iddialarda tespit edilen 2 Milly, dansının Fortnite’a eklenmesinden ötürü yeterli miktarda tazminat almayı bekliyor. 2 hafta evvelce husus tekrar gündemdeydi ve hususyla alakalı birkaç açıklama daha geldi:

“Bu hâli başkalarına anlattığımda şu şekilde reaksiyon veriyorlar: ‘Dostum senin dansını oyunda gördük!’ fakat olan hadise pek de bu değil. Benim hareketimi parayla satıyorlar. Fakat emin olun bu hal çok uzun sürmeyecek.”

Elbette burada ciddi bir dava süreci bizleri bekliyor. Nitekim bir dans hareketinin telif hakkının olup olamayacağı değişik bir hukuksal süreci yanında getirecek. Bakalım bu hukuk savaşından Fortnite cephesi mi yoksa 2 Milly mi galip çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here