Ana sayfa Twitter Twitter, “Original Tweeter” Etiketlerini Test Denemelerini Başlattı

Twitter, “Original Tweeter” Etiketlerini Test Denemelerini Başlattı

73
Twitter,

Twitter, kullanıcıların güvenliği ve spama karşı olarak çıkarttığı “Original Tweeter” adlı bu etiket sayesinde tanınan ve diğer tüm kişilerin taklit edilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Twitter, bolca bireyin altında toplandığı ve çokça cevapın geldiği tweetlerdeki düzeni sağlamak adına “Original Tweeter” etiketini denemeye başladı. Original Tweeter ismini verdikleri bu etiket yardımıyla kullanıcılar, cevap verdikleri bir tweet’in kim doğrulusunda paylaşıldığını görebilecekler.

İlk bakışta pek işe yaramayacağı fikir edinilen bu etiket gerçekte çoğu işleve sahip olacak. En mühim fonksiyonu benzer kullanıcı adlarıyla gönderi sahiplerini taklit eden kişileri ortadan kaldıracak olması olacak gibi görünüyor.

Twitter, "Original Tweeter" Etiketlerini Test Denemelerini Başlattı

Twitter, uzun süredir ünlülerin ve tanınan başka bireylerin hesaplarını mavi tik ile onaylayarak ayrıştırılmasını sağlamış olsa da husus başlıkları altında benzer fotoğraf ve kullanıcı adlarıyla başkalarının taklit edilmesini önlemek amacıyla hiçbir atılım yapmamıştı.

Bu özellik birtakım kullanıcılar doğrulusunda kaba bir görüntü olarak nitelendirildi. Reddit’te hususyu başlatan bireylerin adlarının yanısıra kolay bir mikrofon görseli olması büyük bir etiket görüntüsünden çok daha iyidir diye düşünülüyor. Bu hususta önceliği görsellik değil kamuyla ilişkinin daha sıhhatli duruma getirilmesi olan Twitter, “Original Tweeter” etiketiyle amacına ulaşacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here