Ana sayfa PlayStation PS5 ve Yeni Xbox Hakkında Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

PS5 ve Yeni Xbox Hakkında Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

96
PS5 ve Yeni Xbox Hakkında Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

PlayStation 5’in geliştirilme aşamasında olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Ancak gelen yeni haberlere göre, hem PS5, hem de yeni nesil Xbox’ın yeni sızıntılarının ortaya çıktığını söylüyor.

Tabii bu haberlerin birtakımlarının söylenti şeklinde olduğunu söylemek lazım. Fakat analistlerin yorumlarına da bakacak olursak, yeni kuşak konsolların kullanacağı donanımlarla alakalı bir düşünce edinmek de mümkün. Oyun geliştiricisi ve 15 senedir sektörün içinden bir isim olan Marc-Andre Jutras, istikbal kuşak konsolların kullanacakları RAM’lerle alakalı birtakım açıklamalar yaptı.

PS5 ve Yeni Xbox Hakkında Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

Marc-Andre Jutras’a göre yeni kuşak konsollar, PlayStation 5 ve istikbal Xbox, 8 ile 13 GB RAM kullanacak. RYZEN 2600 prosedürcü kullanacak olan yeni kuşak konsollar bu şekilde hem daha stabil çalışacak, hem de muadillerine göre, konsolun çok daha ucuz olmasını sağlayarak maliyetini azaltacak. Marc-Andre Jutras’a göre PS5’in 8GB RAM ve 8GB VRAM olması onu şaşırtmayacak. ” 4K oyunları istiyorsanız, şu anda büyük darboğaz olan VRAM’a daha çok odaklanacaksınız, zira 4K kare buffer’ı çok yer kaplıyor. Eğer 4K istiyorsanız, VRAM’ın de dört katı olması gerekir.” Bakalım tahimnlerin ne kadarı doğru çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here