Ana sayfa Sinema/TV Müslüm Filmi Yapımcısı, Skandal Hata Hakkında Açıklama Yaptı

Müslüm Filmi Yapımcısı, Skandal Hata Hakkında Açıklama Yaptı

130
Müslüm Filmi Yapımcısı, Skandal Hata Hakkında Açıklama Yaptı

Gişe rekorları kıran, hikayesinde Arabesk müziğin efsanesi Müslüm Gürses’i anlatan “Müslüm” filmindeki skandal hatayı, bir televizyon programına katılan yapımcısı hata ile ilgili bütün iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz gün fark edilen ve bizim de sizlere aktardığımız olayda 2013 senesinde yaşamını kaybeden usta sanatçı Müslüm Gürses’in yaşam öyküsünün anlatıldığı Müslüm filminde Gürses’in babasının eski eşini ve kızını öldürdüğü sahnenin kompu bulunduğu iddia edilmiş, ispat olarak ise olayla alakalı mahkeme kayıtları gösterilmişti.

Müslüm Filmi Yapımcısı, Skandal Hata Hakkında Açıklama Yaptı

Söz hususu iddiaların filme gölge düşürmesini istemeyen yapımcı, Kanal D’de yayınlanan 2.Sayfa programına telefon ile bağlanarak iddialar ile alakalı açıklamalarda bulundu. Sunucu doğrulusunda sorulan ‘Müslüm Gürses’in babası kızını öldürmemiş bu husus da ne söylersiniz?’ sorusuna film yapımcısının verilen yanıt şu şekilde;

“Filmi yapar iken evvelce Muhterem Nur’la mülakat yaptık, Müslüm abinin yaşam öyküsünü anlattı. Adana’ya giderek mahalle muhtarı ve yaşamına giren insanlar ile görüştük. Bize anlatılan, hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım’ın anlattığı Ezo’nun, annesinin cinayetinin işlendiği gün rAhmetli bulunduğu. Bizde bununla alakalı belgeler de var. Ezo’nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede?

Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor, yandaki evin damına kaçıyor, orada baba doğrulusunda 22 adet daha bıçak darbesi alarak yaşamına veda ediyordu. Bunu bu tür göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba bulunduğunu düşündük.

Günümüzde kadına şiddetin husus bulunduğu zamanlarda bunu bu tür yapmayalım, daha estetik bir anlatım diliyle anlatalım diye bu tür yaptık. Hatta bunu bu tür çektiğimiz bile bile çok kaba oldu. Araya metaforik bir şey koymak amacıyla kedinin gelerek güvercinleri öldürdürdüğü sahneyi koyduk, o benim küçükken yaşadığım bir hikayeydi.

Babam bana yapmıştı onu. Babam ben küçükken güvercinlerimle çok mutluyum diye kafeslerin kapısını açıp kedilerin yemesine izin vermişti. Biz vakası daha yumuşatmak istedik. Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Biz fotoğrafa photoshop yapmadık, şayet Ezo o gün ölmediyse nerede?”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here