Ana sayfa Oyun Mavi Balina Oyunu 12 Yaşındaki Çocuğun Canını Aldı

Mavi Balina Oyunu 12 Yaşındaki Çocuğun Canını Aldı

57
Mavi Balina Oyunu 12 Yaşındaki Çocuğun Canını Aldı

Bir ölüm makinası olan Mavi Balina oyunu, ülkemizde onlarca genci intihara sürüklediği yetmediği gibi şimdi de 12 yaşındaki bir çocuğun canınıda aldı.

Mavi Balina, bu kez 12 yaşındaki Emirhan B.’nin hayatına girdi. Kendini doğalgaz borusuna bağladığı ip ile asan çocuğun ölümünden sonra polisler, Emirhan B.’nin bilgisayarında Mavi Balina oyununda verdiği emirlerin izlerine rastladı. Çocuğun cansız bedeni, oluşturulan araştırmanın sonrasında Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Bakalım incelemelerin neticesinde Emirhan B.’nin aslında de Mavi Balina oynayıp oynamadığı meydana çıkacak mı?

Mavi Balina nedir?

Mavi Balina Oyunu, “Mavi Balina Challenge” olarak da tanınan ve çoğu ülkede oynanabildiği iddia edilen bir internet oyunudur. İddialara göre oyun 50 bölgeden oluşuyor ve son bölgede oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Oyun, ilk olarak 2013 senesinde VKontakte adlı sosyal ağda yer alan “ölüm grubu” adlı bir takım üzerinden yayılmaya başladı. Oyun sebebiyle ilk intihar 2015 senesinde gerçekleşti. Mavi Balina oyununu üniversiteden uzaklaştırılan eski bir psikoloji bölümü öğrencisi olan Philipp Budeikin tarafndan geliştirildiği bilinmektedir.

Oyun nedeniyle “en az 16 çocuğu intihar etmeye teşvik etmek” suçundan tutuklanan Budeikin, yaptığı bildirimde “toplumu biyolojik atıklardan temizlemek” hedefiyle oyunu yaptığını belirtmiştir. Rusya’nın önde gelen gazetelerinden birisi olan Novoya gazetesindeki bir bilgiye göre oyunun intihara sürüklediği kişi sayısı 130+’a çıktığı bilgisi yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here