Ana sayfa Mobil Apple, Netflix’e Benzer Bir Oyun Sistemi Kurmayı Planlıyor

Apple, Netflix’e Benzer Bir Oyun Sistemi Kurmayı Planlıyor

95
Apple, Netflix'e Benzer Bir Oyun Sistemi Kurmayı Planlıyor

Dünya teknoloji devi Apple, Netflix’i örnek alarak oyun sistemi kuracak. Oyunların iyi gelir getirdiğini keşfeden Apple, Netflix’e benzer bir sistem kurarak gelir tablosunu yükseltmeyi hedeflemekte.

Apple, oyunlar amacıyla bir üyelik servisi başlatmayı planlıyor. Cheddar adlı kaynağın verilen verilere göre Apple, oyun geliştiricilerle yeni üyelik servisinin bir parçası olmaları konusu ile alakalı konuşmalara başlamış.

Netflix’e benzer bir şekilde, kullanıcı belirli bir oran parayı ödeyip birtakım başlıklar altındaki oyunlara sınırsız erişimi olacak. Fiyatlandırma ya da hangi oyunların olacağı ile alakalı net bulgular şimdilik ulaşmadı.

Apple, Netflix'e Benzer Bir Oyun Sistemi Kurmayı Planlıyor

Apple’ın geliştiricilerle yaptığı konuşmada, yayın haklarının kendisinde olacağı gibi konular da konuşuldu. Bu da yeni oyunların çıkışında Apple’ın kozları elinde bulundurması demek.

App Store’un en çok kazananlar listesini genelde oyunlar oluşturuyor. Bu oyunların fazlası freemium. (İndirmesi bedava ama oyun içersinde parayla alınan ögeler bulunuyor.)

Oyunlar amacıyla üyelik modeli gerçekte freemium kategorisindeki oyunlar amacıyla değil, biraz daha ciddi kategorileri olan oyunlar amacıyla olacak. Yani bu programlamayı Candy Crush aynısı oyunlarda değil, öyküsü ve oynanışı güzel oyunlarda göreceğiz.

iPhone ve iPad’lerde tespit edilen A serisi CPU ve GPU’lar, evlerimizde tespit edilen Nintendo Switch gibi konsollarla rekabet edebilecek civarda güçlüler. Geçen sonbaharda Apple, A12X’i Xbox One ile kıyasladı.

Apple, Netflix'e Benzer Bir Oyun Sistemi Kurmayı Planlıyor

İhtimaller dahilinde Apple, geliştiricilerle imzalayacağı anlaşmalar neticesinde birtakım oyunları yalnızca kendi platformlarına çıkarabilir.

Apple’ın kendi oyun servisi olan Game Center, nerdeyse terk edildi diyebiliriz. Game Center uygulaması, iOS 10 ile birlikte iOS işletim sisteminden kaldırıldı.

Apple yönetici ekibi, Apple hizmetlerinin şu an öncelikli olduğunu duyurdu. Apple’ın bu yıl haberler ve orijinal bir video hizmeti çıkaracağını ön görü ediyoruz. Oyunlar da belki bunun gibi yeni hizmetlerin arasında yer alabilir.

Apple, finansal olarak 2016 yılsinde servislerinden elde ettiği karları 2020 yılsinde iki katına çıkarmayı planlıyor. Bu amacı yapmak amacıyla yol aldığını söylemek hatalı olmaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here