Ana sayfa Sinema/TV Netflix’in Fatih Sultan Mehmet’in Hayatını Anlatan Dizisinden İlk Bilgiler Geldi

Netflix’in Fatih Sultan Mehmet’in Hayatını Anlatan Dizisinden İlk Bilgiler Geldi

474
Netflix'in Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Anlatan Dizisinden İlk Bilgiler Geldi

Netflix, Çağatay Ulusoy’un başrol oynadığı Hakan: Muhafız dizisinden sonra, şimdi de İstanbul’un Fatih’i olan Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizi hakkında ilk bilgiler paylaşıldı.

Los Angeles odaklı Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından olan Emre Şahin, Milliyet ile gerçekleştirdiği röportajda İstanbul’un fethini merkez alarak Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme devrini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını husus alacak olan Netflix dizisi Ottoman Rising ile ilgili mühim açıklamalarda bulundu.

Netflix'in Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Anlatan Dizisinden İlk Bilgiler Geldi
Fatih Sultan Mehmet ve Ordusu

Dünyanın en tanınmış online yayın servisi olan Netflix’in uluslararası alanda en çok tanınan imparatorluklar ile ilgili bir tetkik gerçekleştirdiğini, Roma ve Osmanlı imparatorluğunun da bu hususta ilk akla gelen imparatorluklardan ikisi olduğunu dile getiren Şahin, şirketin bir Osmanlı dizisi amacıyla kendileri ile iletişime geçtiğini belirtti.

Toplam altı bölümden oluşacak dizide pek çok geriye dönüş (flashback) ve ileriye bakış yer alacak. Hikayenin merkezinde İstanbul’un fethi yer alsa da oradan değişik yerlere açılacağı belirtiliyor. Dizi, Netflix International amacıyla oluşturulacak. Bu amaçla ana dili İngilizce olacak. Çin de dahil olmak üzere pek çok ülkede gösterilecek olan dizi, uluslararası başarı bekliyor.

Netflix'in Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Anlatan Dizisinden İlk Bilgiler Geldi

Projeye başladıkları andan itibaren Türkiye’den planladıklarından çok daha çok oyuncu ve kamera arkası ismi diziye dahil ettiklerini bildiren Şahin, endeksin yönetmenliğini kendisini üstleneceğini ve uluslararası bir oyuncu kadrosuna sahip olacağını belirtti. Emre Şahin, Ottoman Rising amacıyla ‘bizden ama her manasıyla da uluslararası bir proje gibi’ tarifini kullanıyor.

Ottoman Rising’in senaryosu, Emre Şahin ile beraber Şahin’in Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake doğrulusunda oluşturuldu. Böylece meydana daha iddialı, genç, tamamiyle iyi bir öykü üstüne kurulu ve cüretkar bir senaryo çıkmış oldu. Dizinin ne vakit Netflix ekranlarına düşeceği ise şimdilik bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here