Ana sayfa Fortnite 14 Yaşındaki Bir Çocuk Fortnite Oynayarak 200 Bin Dolar Kazandı

14 Yaşındaki Bir Çocuk Fortnite Oynayarak 200 Bin Dolar Kazandı

430
14 Yaşındaki Çocuk Fortnite Oynayarak 200 Bin Dolar Kazandı

Twitch’te 14 yaşındaki Griffin Spikoski (Takma adı ile Sceptic), Fortnite yayını yaparak şu ana kadar oyun üzerinden 200 bin dolardan fazla para kazanmayı başardı.

Griffin Spikoski, yaşıtlarının büyük alanı gibi Battle Royale oyunlarında süre geçirmeyi seven ve oyunda yaptıklarını da sosyal medyadan paylaşan bir gençti. Hayatını değiştiren ise ünlü Fortnite yayıncısı Tfue’yi yendiği video oldu.

O video YouTube’da tam 7.5 milyon izlendi ve genç yayıncının YouTube içerikleri o zamandan bu yana yoğun dikkatle takip ediliyor. Sceptic’in kanalında tam 1 milyon abonesi var. Spikovski’nin yayınladığı videoların izlenme sayıları da birkaç gün ortamında yüzbinleri aşıyor, yani genç yayıncının başarısı tek videoluk değil. Sceptic’in bir de Twitch kanalı var ve kanalında da yaptığı yayınlarda Fortnite oynamaya devam ediyor.

14 Yaşındaki Çocuk Fortnite Oynayarak 200 Bin Dolar Kazandı

WABC-TV’ye göre genç yayıncı günde 8 saat bu oyunu oynarken, liseyi de uzaktan aldığı derslerle devam ettiriyor. Hafta sonları günde 18 saat oyun oynayabileceğini bildiren Sceptic, bu kadar oynamanın çok olacağını itiraf ediyor.

Oyunu işi gibi gördüğünü ifade eden genç yayıncı, bir finansal danışmana sahip ve ailesinin desteği sayesinde de bir şirket kurmuş durumda. Griffin’in babası da bu durumdan memnun ve e-spor’un da rastgele bir spor gibi değerlendirilmesi gerekliliğini düşünüyor.

Yaşına göre gerektiğince yetişkin kararlar veren genç yayıncı, parasını iyi bir üniversiteye gitmek amacıyla biriktirdiğini ve bir noktada da ev almayı düşündüğünü söylüyor. Sceptic’in gelirleri de fazlası yayıncı gibi YouTube reklamlarından, sponsorluklardan ve hayranlarının yaptığı ödemelerden geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here