Ana sayfa Fortnite Fortnite’ın Kullanıcı Sayısı 200+ Milyon’u Geçti

Fortnite’ın Kullanıcı Sayısı 200+ Milyon’u Geçti

67
Fortnite'ın Kullanıcı Sayısı 200+ Milyon'a Geçti

Battle Royale oyunlarında halay başı çeken Fortnite, PUBG ile arasındaki mesafeyi giderek açmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Fortnite’ın kullanıcı sayısı 200+ milyonu geçti.

ABD odaklı oyun firması Epic Games, 25 Temmuz 2017 tarihinde Battle Royale oyunu Fortnite’ı pazara sürdü. Piyasaya sürülmesiyle gerektiğince ani bir yükselişe geride bıraktığımız Fortnite, Battle Royale cinsini seven oyuncuların en uğrak merkezi olma yolunda ilerledi. Piyasaya sürülmesinden 5 ay sonra, 2018’in Ocak ayında, toplamda 45 milyon kullanıcıya sahip olan Fortnite tekrar 2018’in Haziran ayında (geçtiğimiz Haziran ayında) oyuncu kitlesini %140 oranında genişleterek, 125 milyon kullanıcıya erişti.

Fortnite'ın Kullanıcı Sayısı 200+ Milyon'a Geçti

Bugün itibariyle Fortnite, bir rekora daha imza attı. Haziran ayında 125 milyon olan kayıtlı kullanıcı miktarını %60 genişleterek 200 milyon kayıtlı kullanıcıya getirdi ve böylelikle Fortnite, kitlesini 3 ayda 75 milyondan çok artırmış oldu. Kasım ayının başında Epic Games’in Kore CEO’su “Sun Chul Park”ın belirttiğine göre Fortnite’ın aynı anda oyun oynayan ortalama oyuncu adedi 8.3 milyon seviyelerinde. Durumla alakalı olarak CEO Park: “İsviçre’nin tüm halkının aynı anda Fortnite oynadığını düşünün, kim bilir belki de öyledir” ifadelerinde bulundu.

Fortnite'ın Kullanıcı Sayısı 200+ Milyon'a Geçti

Fortnite’ın PC’den mobil’e, Playstation’dan Xbox One’a kadar çok geniş platformlarda kullanıcıları bulunuyor. Bu da günün birinde, nerdeyse her bireyin en azından bir kez Fortnite oynayacağı ihtimallerini artırıyor. Hem de Fortnite, 2018 Golden Joystick Ödülleri’nde “Yılın Oyunu Ödülü”nün de sahibi olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here